Surftábor a Balatonőszöd Nyári Gyerek és Kamasz szörftáborok Magyarországi legjobb táborai között, valamint a Tengeri Szörf és hullámlovas táborok szervezése fiataloknak.

Szörftábor

2023 Gyerek és Kamasz Nyári Szörftáborok

A szörfözés egy életre szóló kaland

Ha gyermekének érdeklődése a szörfözés a SUP a nyári kikapcsolódás, a sport és kalandok bulival fűszerezve, akkor a szörftábor egy tökéletes lehetőség. A mi szörftáborunkban a legjobb szakemberek segítenek a résztvevőknek az új kihívásokkal való megküzdésben, miközben biztonságos és szórakoztató környezetet biztosítanak számukra. A táborban megtanulhatják a szörfözés alapjait, a Balaton vízének viselkedését és természetesen a legjobb trükköket és mozdulatokat is. Csapatunk szakértői évente frissítik a programot, hogy mindig az aktuális trendeknek és a legújabb technikáknak megfeleljenek. Ne habozzon, jelentkezzen velünk még ma, hogy biztosítsa magának és gyermekének a legjobb szörftábori élményeket!

Szörftábor bevett Szörf és SUP programjain túl nagy hangsúlyt fektetünk a programok változatosságára, így igazodva a gyermekek valós élmény igényeihez. Tapasztalataink alapján a gyerekeknek szükségük van egyéb változatos csapatprogramokra, hogy figyelmüket folyamatosan fenntartsuk és a boldogság hormonokat növeljük. Ezért hirdetjük táborunkat vegyes szörf és élmény táborként, ahol a Windsurf és SUP sportágak mellett a szabadság + gyerekbuli programok szervesen helyet kapnak  mindennapjainkban. 

Nyári szörftáborok Balatonőszödön

Gyakorlatba épített elméleti oktatás

A szörf tanfolyamok szerves részét képezik a gyakorlatba épített tanulási folyamat ahol a gyerekek a sok információ áradat tanulása helyett mind ezen tudásokat a gyakorlati foglalkozásokon teszik magukévá. A szörfözés élményein kívül, elsajátíthatják a vízi közlekedés alapszabályait, meteorológiai ismereteket szerezhetnek és megismerhetik az alapvető és szükséges biztonságtechnikai szabályokat is. (ha szeretnék)

Nyári szörftáborok Balatonőszödön

Szörfoktatás

A kezdő és a tapasztalattal rendelkező gyerekeket az adott szintről fejlesszük tovább:

Alap szint: felszerelés ismeret, összeszerelés oktató segítségével, vitorla felhúzás minden állásból, elindulás, alapfordulók mindkét irányban, magasság tartás, megfelelő testtartás.

A szörf oktatáshoz szükséges teljes felszerelést biztosítjuk.

Haladó szint: összeszerelése önállóan, haladó fordulók mindkét irányba (jibe, tack), siklás papucsban, trapézolás, beach-start és water-start.

valamint a védő és biztonsági felszerelést, mentőmellény, hidegebb időben neoprén ruházatot.

Étkezés

A szörftáborban egyre nagyobb figyelmet próbálunk fordítani a gyermekek egészséges étkeztetésére. Tapasztalataink alapján a gyermekek 99%-a az egy hetes táborokban müzlit akarnak reggelizni és sajnos se nem a főzelékek és pörköltek nem tartoznak a kedvencek közé ebéd és vacsorai időkben. 2024 évadban egy választékosabb reggelizéssel próbálunk kedvezni a fiataloknak és szerepet kap a paradicsom és paprika is. Egy átfogó megoldásként minden kedden és csütörtökön pizzát eszünk ebédre a Mary Lou Bistro és Pizzéria  konyhájáról, valamint a szabadstrandon rendelkezésre álló éttermek egyikében sült ételeket fogyasztunk ebédre. A vacsora házhozszállítást a Platán étterem bonyolítja le sajátos napi változatos étrendjével legyen szó Glutén vagy Laktóz érzékeny étrendekről is. Jó idő esetén a kertben terasz alatt tálalva, rossz idő esetén az étkezőben elfogyasztva a fogásokat. A táborban teljes ellátást biztosítunk, mely napi 3-szori étkezést jelent. Első étkezés a hétfői ebéd, utolsó pedig a pénteki ebéd.

Nyári szörftáborok Balatonőszödön

Csapatszellem

Célunk a gyermekek sportszeretetén keresztül az életmód és egy kiegyensúlyozott generáció felnevelésében való aktív részvétel. A korosztályok, a tudásszintek, illetve a fejlődési szintek minden esetben vegyesek, ami egy egészséges tanulási folyamatot tesz lehetővé a a kis sportemberek számára és így jobban kialakul a kölcsönös segítségnyújtás a csapatban való gondolkodás. A szörftábor 2024- es évében a hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatására is több hangsúlyt fektetünk, külön táborozási metódusokban. 

Nyári szörftáborok Balatonőszödön

Célunk, hogy a kezdőkből önálló szörfösöket neveljünk, akik egy közepes szélerősségben megállják a helyüket, illetve a haladó tudással hozzánk érkező gyerekekből kihozzuk a maximumot és kiemelkedő tehetség esetén a Magyar Szörf Szövetség felé továbbítjuk őket. Szörftáboraink a nyári szünidő ideje alatt minden hétfőn reggel 9 órakor indulnak és pénteken délután 6-7-8 óráig tartanak. 

Örömmel jelentjük, hogy 2023 szörftáborainkban is lehetőség van a hosszabbított tábor lehetőségét választani ami a szombat és vasárnapi napokat is magában foglalja.

Ottalvós és Napközis Táborok

A szörftáborban a gyerekek részt vehetnek bentlakással (ottalvós tábor) és napi bejárással (napközis) is.

Tapasztalatunk szerint a gyerekek jobban ki tudják élvezni a tábor nyújtotta élményeket, ha a tábor ideje alatt együtt alszanak, így sokkal jobban összecsiszolódnak és részt tudnak venni a társaság közös szellemi történéseiben minthogy a csapatban kialakult felszabadult flow-ban is.

A gyermekeket már 7-8 éves kortól várjuk nagy szeretettel.

Balatonőszöd Surf Klub Sportegyesületünk mindig központi helyet foglal el a biztonság, legyen szó a vízen vagy ha közlekedünk az utcán.

A gyerekek tapasztalt vízi emberek segítségével sajátíthatják el a szörfözés tematikáit sekély, lassan mélyülő vízben. A vízi programok mint Windsurf és SUP foglalkozások álltalában kétszer két óra hosszúságúak: délelőtt és délután is van vízi sportolás. Természetesen előfordul, hogy a résztvevők tovább akarnak a vízen maradni, ilyenkor – ha a gyerekek megszavazzák – igazodunk a többség kívánalmaihoz. 

Nyári szörftáborok Balatonőszödön

Szörftábor jótékony hatásai

A nyári sportolás és pláne a vízen való létezés egészségre és hangulatra gyakorolt hatása vitathatatlan. A kiskamaszok és a kamaszok esetében jelentős szerepe van a sport erkölcsi és nevelő hatásának is: a sport tudatos fegyelemre nevel, mely az önuralom, a helyes önértékelés, a szabályok és követelmények elfogadására, illetve a közösséghez való alkalmazkodás képességére és a csapatszellemben való gondolkodás kialakulásához is hozzájárul. 

Nyári szörftáborok Balatonőszödön

A döntési helyzeteket adó, sport által berögzült mechanizmusok által a gyerekek elsajátítják az önálló gondolkodást, a határozott kockázatvállalást. A gyerekek figyelmét elirányítjuk a telefonjaikból, hogy a való világban valóságos képességekkel felvértezve segítsük őket. 

A szörfözés egy olyan kihívást jelent a gyerekeknek, amelyben biztonságos és vízi sportos körülmények között szélesíthetik saját határaikat.

Nyári szörftáborok Balatonőszödön

Mit hozz magaddal

 • fürdőruha  (természetesen)
 • napkrém a leégés ellen
 • nap ellen sapka
 • napszemüveg
 • ha van lycra póló
 • zsebpénz, ha a nagy szörfözés közepette megéhezel egy kis balatoni finomságra
 • telefon ha van mert anyut aput hívod majd meg természetesen van idő a képernyőbe bújni is
 • törölköző
 • kulacs
 • Ha már nem vagy teljesen kezdő szörfös és van neoprén ruhád, trapézod vagy mentőmellényed, amit használni szeretnél, nyugodtan hozd el magaddal!
 • Sportcipő

Táborhelyszín

Szörftáborunk szállásadó helyszíne Balatonőszöd egy kedves tradicionális falú a Balaton délközép részén 5 perc séta a vízpartól.  A balatonőszödi nagy focipálya közvetlenül az udvarunk részét képezi ahol a hatalmas füves rész mellet még + területek állnak szabadon rendelkezésünkre.

Surftábor a Balatonőszöd Nyári Gyerek és Kamasz szörftáborok Magyarországi legjobb táborai között, valamint a Tengeri Szörf és hullámlovas táborok szervezése fiataloknak.

Kétszintes házunkban a lányoknak és fiuknak külön 8 és 4 fős szobák, fürdő és WC  valamint egy közös beltéri és kültéri étkező áll mindenki használatára. Egy igazi otthonos hangulat a túlméretezett sportcsalád részére.

Akik már ismerik a tábortüzes esték helyszínének hangulatát a „Csigalak” mindig nyitva áll a gyerekek számára.

Surftábor a Balatonőszöd Nyári Gyerek és Kamasz szörftáborok Magyarországi legjobb táborai között, valamint a Tengeri Szörf és hullámlovas táborok szervezése fiataloknak.

Tekintsd meg referenciáinkat

4.9/5 - (546 votes)
Scroll to Top