Tábor kérdések és válaszok

Nyári táborok
Nyári Balatoni Szörftáborok Balatonőszödön a teljes nyári szünetben és tengeri hullámlovas és szörf táborok egzotikus utazások során.

A leggyakrabban feltett kérdések

Hány éves kortól lehet menni a szörftáborba?

A  szörftáborunk 7 vagy 8 éves kortól várja szeretettel a gyermekeket de ami fontosabb a kór meghatározásánál az a gyermek önállósága, hogy szülök nélkül hogyan viseli a napokat. Sok első bentlakós táborozók jártak már nálunk és tapasztalataink szerint az első ijedtség után a gyermekek hamar feltalálják magukat és barátságok is megköttetnek hason korosztályok körében amik elfeledtetik a hiányt. Ha a gyermek otthon hezitál, hogy menjen vagy ne menjen akkor azt a „pohár félig tele van” lehet tekinteni mert a szándék és az akarat tovább fogja vinni az első nehézségeken. 

Bentalakós vagy bejárós táborba vigyem a gyerekem?

Ez mindig visszatérő dilemma mind a szülő és a gyermek részéről akik a bejárósra jelentkeznek, hogy nem e lenne jobb ha bentlakósra menne a gyermek! Tapasztalatink szerint, „DE IGEN ” A bentlakós gyerekek számára ott vannak az esték az éjszakák és a kora reggelek amit a bejárosok kihagynak, amely időkben bizony fontos szociális berendezkedések vannak alakulóban. Megismerik egymást a gyerekek, barátságok köttetnek, ragaszkodások alakulnak ki amit ha rövid időre is de komolyan kell venni. Sok példa mutatkozik arra is, hogy évekig tartó barátságok is kialakulnak a táborban.

Még ha kicsi is lennék a bentlakósra szavaznék!

Mire számíthatnak a szülők, hogy a gyermekük mit tanulnak meg a szörftáborban?

Balatonőszöd Surf Klub Sportegyesület hosszútávú látomása és célja, hogy a szörf sportágat népszerűsítse minél szélesebb körben mind hazánkban mind távol keleten.  A generációs életstílus változásainak velejárója, hogy egyre több igény van a nem atlétaként sportolási lehetőségekre és, olyan tevékenységeket próbál választani a szülő gyermekének ami a monotonizmusból kiszakítja. A surftábor fő profilja a gyermekeknek való sportolási lehetőség megteremtése, ebben az esetben a Szörf és SUP valamint egy egészséges természetközeli környezetben és hasonszőrű társaságban való önfeledt jókedv és szórakozás. Természetesen mindenki megtanul szörfözni és SUP-olni alapszinten a tábor végére. Azok a gyerekek akik több hajlandóságot mutatnak a sportág iránt, igyekszünk nagyobb figyelmet fordítani és lehetőség van napi akár az 5-6 óra szörfözésre is. Az új táborozók az alapoktól kezdik, a visszajárós táborozók pediglen a szintjükhöz mérten, saját tempójukban fejlődnek.

Mikor vannak a 2024-es táborok és mennyibe kerülnek?

A 2024-es táborok a következő időpontokban lesznek:

Június 24-28 // Júliu1-5 // Július 8-12 // Július 15-19 // Július 22-26 // Július 29-02 // Augusztus 5-9 // Augusztus 12-16 // Augusztus 19-23 //

A táborok minden héten hétfőn reggel kezdődnek és pénteken este fejeződnek be.

2023 szezonban is van lehetőség a szombat és vasárnapi bennmaradásra.

Az árak következőképpen alakultak a 2023-as szezonra:

Bentlakásos: 115.000ft (hétfő-péntek)

Bejárós: 75.000ft (hétfő-péntek)

Plusz hétvége: 155.000 (hétfő-vasárnap)

Álltalános de fontos kérdések és válaszok

Hogyan tudok jelentkezni a Balatoni Élményt Szörf táborokba?

Jelentkezés a szörftáborokba a https://surftabor.hu/szorftabor-jelentkezes/ linken található jelentkezési kérdőív kitöltésével kezdődik. Az előleg utalásával, helyük a táborban biztosítva van.

Milyenek a tábori életmenet szabályai? Mit tehetnek meg a gyermekek és mit nem?

Úgy gondoljuk, hogy a táborban az otthon megszokotthoz képest semmi különlegeset nem várunk el a gyermekektől, ezért még soha nem volt szükség különösebb fegyelmezésre, precíz szabályokra és rendőrködésre, ne adj’ Isten egy táborozó hazaküldésére. Mindazonáltal a tábor céljaira és jellegére tekintettel különös figyelmet szentelünk az összes résztvevő természetbarát tábori életvezetésének ösztönzésére. Mivel a tábor környéke nincs elkerítve, mindig pontosan kijelöljük a táborhely határait és világossá tesszük, hogy azokon csak a tábori programok keretében, vagy szervezői felügyelettel lehet kilépni.

Nem tartjuk kívánatosnak a túlszabályozást, de a mindenki számára egyértelmű, biztos információforrás szükségessége miatt elkészítettük az általános viselkedési normákat és a tábori létesítmények használatának szabályait magában foglaló dokumentumot, amelyet részletesebben az  alábbi linken elérhető táborszerződés tartalmaz.

Kötelező-e a részvétel a tábor ideje alatt felkínált programokon?

A kötelező programok három területet érintenek: evés, alvás, sportolás. A foglalkozásokat, illetve az extra programok mint vidámpark és esti tábortüzes programokon, még nem volt rá precedens, hogy valaki nem akart volna részt venni. Akik hamarabb akarnak aludni, azok megtehetik a saját szobájukban.  A nappali szörf foglalkozásokon a szörfözés és SUP is szabadon választott az idejét illetően. Akik hamarabb kiakarnak jönni a vízből azok természetesen megtehetik és ilyenkor a szabadstrand területén belül kell, hogy maradjanak a gyerekek és fiatalok.

Szabad mobiltelefont vinni a táborba?

IGEN.

Az ottalvós táboroknál szervezhetünk-e saját, egyedi programokat?

Álltalában a tábor programjai sűrű és választékos amiért ez a kérdés nem nagyon gyakran feltett nálunk, de van rá példa, hogy a nagyobb kamaszok, kimenőt kapnak, természetesen egy rangidős tábori munkatárs kíséretével. 

A tavaszi és az őszi osztálykirándulásokon is számos program közül lehet választani, ugyanakkor osztálykirándulás esetén táboron kívüli programok (például környékbeli kirándulásokat) szervezhetnek maguknak a csoportok.

Kik jelentkezhetnek nyári, balatoni Élménytáborba?

Elsősorban a 9 és 17 éves közötti gyerekek illetve fiatalok között népszerű a táborunk de nem mondunk senkinek nem-et aki tud valamennyire úszni és elég nagy ahhoz, hogy a szülők hiányérzetét feltudja dolgozni. Sírni szabad és ilyenkor sokak vagyunk egymásnak vígasz szóra. 

Mit hozz magaddal?

 • fürdőruha  (természetesen)
 • napkrém a leégés ellen
 • nap ellen sapka
 • napszemüveg
 • ha van lycra póló
 • zsebpénz, ha a nagy szörfözés közepette megéhezel egy kis balatoni finomságra
 • telefon ha van mert anyut aput hívod majd meg természetesen van idő a képernyőbe bújni is
 • törölköző
 • kulacs
 • Ha már nem vagy teljesen kezdő szörfös és van neoprén ruhád, trapézod vagy mentőmellényed, amit használni szeretnél, nyugodtan hozd el magaddal!
 • Sportcipő

Lemondás

Lehet telefonon, személyesen , vagy emailen jelezni nekünk a lemondást, de mindenképpen 48 órával előtte tudnunk kell róla, hogy jóvá tudjuk írni az elmulasztot napokat. A lemondott napokat, a következő heti befizetésből levonjuk

Kell-e orvosi igazolást hozni?

Nem, orvosi igazolást napközis táborba nem kell hozni. Egy szülői igazolás szükséges, arról hogy egészséges a gyermek, amit hétfőn reggel kell a táborban aláírni nálunk.

Mi történik, ha reggel elkésünk a táborból?

Kérlek, ha késtek, telefonáljatok és a késés mértékétől függően vagy a táborban vagy a külsős programnál átvesszük a gyermeket. Késés esetén értesíteni a táborvezetőket:

Balázs +36/70-2851770

Ha valami miatt nem tudunk jönni a nyári táborba, telefonáljunk?

Igen, kérlek, mindenképpen telefonáljatok, mert várjuk reggel a gyermeket.

Gyermekem speciális étkezést igényel, meg tudjátok oldani?

Igen, természetesen, ezt a jelentkezési kérdőív kitöltésekor jelölöd be.

Mi történik, ha a gyermek megbetegszik a táborban?

Ha a gyermek rosszul lesz a táborban, a szülőt azonnal értesítjük és megkérjük, hogy jöjjön érte. Addig is, amíg a szülő megérkezik, a gyermeket ellátjuk, ha szükséges orvost hívunk.

Meglátogathatom gyermekemet a tábor alatt?

Táborunkban nagy szerepet kap az a törekvés, hogy az adott közösség keretei között önállóan vagy a többi jelenlévővel együttműködve, de külső segítség nélkül oldjuk meg a feladatokat és tudjunk boldogulni. Erre a célra és a napi program menet zavartalanságára való tekintettel kérünk Titeket, hogy ne látogassátok gyermeketeket a tábor során ha lehetséges. Ráadásul a többi táborozóval szemben sem igazságos, ha némelyik gyermeket meglátogatják a szülei, míg másokat nem. Természetesen ha muszály akkor IGEN. 

Mi történik, ha zuhog az eső?

Ha zuhog az eső vagy nagyon rossz idő van az aszt jelenti, hogy valószínűleg jó a szél és ilyenkor azok akik akarnak szörfözni, természetesen szörfözünk. Akik nem akarnak vízbe menni, azoknak szabadon választott beltéri tevekénységekre van lehetőség a szállásunkon.

Ha ovis a gyermekem és szeretne aludni ebéd után, meg tudjátok oldani?

Természetesen. Nem fogdára jelentkeztek, hanem egy Nyári táborba ahol a gyerekeknek a megérdemelt vakáció és pihenési, sportolási és lazítási időszakai megadjuk illetve támogatjuk.

A tábor előtt van lehetőség személyes találkozóra, ismerkedésre?

Szervezett keretek között az évvégi iskolai programok, az ország minden tájáról érkező résztvevők és a szervezők tábor előtti elfoglaltsága miatt közvetlenül a tábor előtt nem szoktunk össz-tábori találkozókat tartani. Ha azonban erre akár szülői, akár táborozói igény mutatkozik, előzetes egyeztetés alapján természetesen lehetőség van személyes találkozóra és beszélgetésre a fő szervezőkkel.

Szörftáboraink a Balatonőszöd Surf Klub Sportegyesület keretein belül zajlanak aminek a bázisa a Balatonőszödi Szabadstrand, ott el lehet érni minket minden nap vagy a vízen vagy a szárazon. Több információért írjon a következő emailre.

A Balatoni szörftáborokon kívül milyen évközi programokat tartotok?

A nyári gyerek és ifjúsági szörftáborok után ami Augusztus végén fejeződik be, egy rövid pihenés után jönnek az Őszi, Téli és Tavaszi Tengeri táborok amik lehetnek Surf (hullámlovaglás) Windsurf (szörf) és kitesurf táborok. A mindig frissülő tábor helyszínek és dátumok a következő linken találhatóak meg.

5/5 - (192 votes)
Nyári Balatoni Szörftáborok Balatonőszödön a teljes nyári szünetben és tengeri hullámlovas és szörf táborok egzotikus utazások során.

Ne állj meg itt

Fedezz fel többet

Surftábor Balin

Bali Hullámlovas tábor

Hullámlovas tábor Balin 2024. március 4-13 Balitábor a surfözés az Istenek földjén, elsősorban fiataloknak szervezett, vezetett surf tábor ahol a fiatalok megízlelhetik a Surf sportág

SUP Jóga

SUP JÓGA

SUP JÓGA BALATONŐSZÖDÖN Barbara Jóga órái most már a Balaton vízen is

Surftábor Balin

Surftábor Balin

Surftábor Bali utazás A testvérek akik belevágtak a csodálatos surf kalandba Karádi Hargitai Zsófi (18) és Karádi Hargitai Zsombor (15) szüleik ajánlásával egy hosszú utazásra

Surftábor a Balatonőszöd Nyári Gyerek és Kamasz szörftáborok Magyarországi legjobb táborai között, valamint a Tengeri Szörf és hullámlovas táborok szervezése fiataloknak.

Somogyvári Balázs

Somogyvári Balázs szörf életrajza Somogyvári Balázs a magyar szörfösök között kiemelkedő alak. Az alábbiakban röviden összefoglalom életrajzát: Somogyvári Balázs 1975-ben született Budapesten. Gyerekkorában az atlétika

Tai Chi és Jóga a Balatonparton

Tai Chi és Jóga a Balatonparton

Tai Chi és Jóga a Balatonőszöd szabadstrandon Szeretettel várunk minden korosztályt, szombat és vasárnap reggel 10 órakor a Balatonőszöd szabadstrandon A tai chi-hez hasonlóan a

Balatonőszöd Nyári táborok

Balatonőszöd

Balatonőszöd Legjobb strandok a Balatonon A település turisztikai vonzeröjét elsősorban a Balaton közelsége jelenti. Az Balatonőszödi szabadstrand hatalmas zöld területével kiemelkedik a balatoni átlagból. A

Scroll to Top